Saturday, 29 October 2011

seminggu cuma

tajuk entri nampak mcm sgt x bersyukur kan?
=.=''
assalamualaikum all the single ladies. (bukan semua org single pon)
ok la serius sikit.
assalamualaikum dan selamat pagi semua!!!
dah breakfast? eh samalah, belum lagi jugak. :)

seminggu cuti untuk Deepavali dah habis dh pon. x best langsung. bukan xnak bersyukur org bagi cuti, tapi memang terasa sekejap sgt. even takda aktiviti sgt pon masa cuti nih, tapi cepat ja rasa. kalau ada aktiviti ntah rasa mcm x bercuti apa kan. *haish manusia2.

walaubagaimanapun, (*lama x guna penanda wacana ni) ada la sikit dapat luangkan masa dgn kakak, sepupu yang balik, the adib and adam, family and beberapa orang yang tak perlulah sebutkan nama kat sini. :)

1. Aktiviti lontaran suara

mahukan minuman berkultur yang diamalkan sejak kecil lagi?
CUBALAH V.I.T.A.G.E.N
*no regret*



2. Sepetang dgn kakak + the adib and adam.






3. Healthy morning
eh, sepatutnya ada gambar jogging dgn aerobik. tapi ye lah kan, masa bersukan serius sgt, x sempat dh haa nak capture2. :P 

haaa yang ni sempat.... mmg sempat sgt sebab tgh manjakan perut. :D

4. penuhkan impian kak ngah yang preggy!! 
kiteww masak sendiri . ihiks. ihiks. ihiks. 

habis dah cerita untuk seminggu cuti. haa tu la kan dah cakap sekejap kan rasa. 
eh dh 8.45. ada clas pukul 11 nanti.
barang2 pon x packing lagi.
jom breakfast sama2 all the sweetheartssssss!!!

chop2, kau orang semua, kau orang semua pernah ada masalah dgn facebook tak?
tak boleh nak tekan notification, baca message, dan lain2 lagi.
ya, saya sedang mengalami masalah tersebut. 
doakan facebook akan menjadi budak baik kembali dengan secepat mungkin. 

-pen off-
8:45




Friday, 28 October 2011

ohsemmm betul beliau!!

*short update*

assalamualaikum dan selamat pagi. yeah masih pagi kan..

saya baru aktifkan balik facebook.
 ececce, bajet mcm lama kan deactivate.

tapi part paling seronok masa aktif tadi bila buka private messages.
sebabnya the one yang I adore sgt2 buat entri yang I dah request. Ya Allah seronoknya bukan kepalang lagi. (bahasa apa hang guna?)
sebelum ni mmg ada request dengan kak Aimie pasal surviving break-ups. and here she comes with a wonderful entri fellasssss!
tengok nih :
 http://aimierifdi.blogspot.com/2011/10/mending-broken-heartpart-1.html


baca sampai habis sampai part dia mention my name. nampak2? hahahaha. baik betul beliau kan. :)
btw, mmg such a meaningful entri kan. bacalah, baru awak semua faham cara penulisan dia yang boleh kita semua kagumi atau banggakan. TERIMA KASIH KAK AIMIE !!!

beliau mmg betul-betul berjaya menyentuh hati kecil ini. ;') I rasa macam cakap dgn kakak sendiri pulak. cmna tak terharu kan.

KEEP ON BLOGGING THE BEAUTIFUL KAK AIMIE ABD HALIM. ;)

p/s : I know you have been busy, so it's ok for the late reply. 
much love from me  <3

<3  hugs  <3






Wednesday, 26 October 2011

sebelum tidur

choppp! sebelum tidur apa nak buat??


haaa pandai2, baca doa tidur, basuh kaki. etc.
ada anda semua pernah lupa cuci muka sebelum tidur? pernah?
penting kak cuci muka sebelum tidur. :)

straight to the point baby.......................

SEBELUM TIDUR WAJIB CUCI MUKA.

At night time cleansing the skin removes all the pollution, perspiration, dead skin cells and makeup. This lets the skin  breathe and renew itself  fresh and invigorated.
masa ni lah kulit nak beranak. eh x sedap lah, time ni lah sel kulit akan diperbaharui. kalau x cuci macamana sel kulit tadi nak beranak?? 
lepas x boleh beranak, mula la tersumbat. apa yang tersumbat?
pori-pori muka lah. lepas tu esok pagi bangun tengok ada kawan baru.
kawan baru kalau boleh remove mcm friend dalam facebook takpa jugak,
ni tak amik masa jugak nak remove kawan baru pon.
kalau dh remove pon, ada jugak kawan baru sayang sangat dekat kulit kita, dia tinggalkan kesan penjajahan kat muka.
pastu mula la.. ''bio-oil ada kak?''

so

cuci muka sebelum tidur sangat2 lah penting.
malam2 wajah mudah dinodai. who knows kan...
:)

satu lagi...

siapa suka minum air putih sebelum tidur?
eh2, kita samalah. saya pon suka. WAJIB.
ni memanglah kan, semua orang tahu minum air putih memang bagus pon.
salah satunya bersihkan dalam badan lah. 
salah satu ja tu, banyak lagi pekdahnya...

lepas tu...



esok pagi bangun boleh buat mcm ni...
MORNING WORLD!!!
hihihihi. 


itu ja sebelum tidur.
saya boleh terdetik nak buat entri pasal ni sebab semalam  kakak tidur sebelah tanpa membuang sisa mekap di muka beliau.
letih sangat katanya.

rajin dengan cantik memang tidak boleh dipisahkan. 
eh tapi saya pon jenis yang bukan rajin pon.
kdg2 terlepas pandang jugak. biasalah manusia.

good night

-pen off-
23:34








Monday, 24 October 2011

dating boifren atau adik lelaki?

amboi, sejak cuti ni.. hari2 dia update blog. sungguh2 pulak tu....
hahahhahaha
sapa dia?
assalamualaikum dan hello.
 'dia' yang dimaksudkan saya lettewwww. hihihihi.
yeah memang pon setiap hari update. syok sbb takdak keja. :D

ladies and gentleman...
pernah rasa tak, masa berdating dengan boyfriend/girlfriend, tapi terasa mcm dating dengan adik lelaki/adik perempuan pulak??
tak pasti? pernah? tak pernah?
oh takpa2. kat sini kita nak main kuiz tahap kematangan anda dengan pasangan anda.
sama level atau pon tidak.
anda terlebih matang atau pon sebaliknya.

eh tapi mula2.. nak cakap la kan..
age doesn't equal maturity.
kalau muda tapi level kematangan dh boleh diterima oleh semua orang, kira ok la kan, dan juga sebaliknya.
ok meh duduk elok2 dengan tertib. jawab kuiz ni dengan partner. ready??
here we go..


1 point for every YES you tick

1. Do you try to avoid doing housework when it's your turn to do the chores?
YES NO
2. D o you let the letters and bills pile up before opening them ?
YES NO
3. Is your bank account regularly overdrawn?
YES NO
4. If you're meeting friend, are you usually late?
YES NO
5. Would you change your plans at the last minute if something better come up?
YES NO
6. Do you sometimes ''forget'' to pay people back when they lend your money?
YES NO
7. Do you ever forget your parents' birthday?
YES NO
8. If you have a problem, do you find it difficult to ask for help?
YES NO
9. Do you avoid talking to your partner about the negative things in your relationship?
YES NO
10. Do you get angry when you don't get your way?
YES NO
11. Do you find it hard to admit your wrong?
YES NO
12. If your partner didn't buy you what you wanted for your birthday, would you complain?/
YES NO
13. Have you cheated on your partner in the last year?
YES NO
14. Do you think true love ''just happens''?
YES NO
15. Are you irresponsible?
YES NO
16. Do you usually end relationships when major drama happens?
YES NO
17. Do you worry that other people are having more fun than you?
YES NO
18. Do you prefer to discuss relationship issues with your friends rather than your partner?
YES NO
19. Are you a bad loser?
YES NO
20. Do you think a good relationship is effortless?
YES NO

DONE?
ok, kira la your score dengan your partner score. jangan campur. masing2.

RESULT :
- If you scored within 5 points of each other, add your scores together. If the total under 20, you're a maturity match.

- If the combined total is 20 and over, you're an immaturity match.

- If he scored over 5 points more than you, you're more mature.

- If you scored over 5 points more than him, he's more mature.

 nilai sendiri molek2. Kuiz masa lapang saja, jangan serius sangat. ;)
SOURCE : CLEO

ini khas untuk awak semua yang mana dah cakap dh ada bf/gf.
silalah buat kira2 malam ni sama2.
ececececece... :B
yang mana cakap takda bf/gf,
xpa nnt kita buat kira2 dengan future husband/wife masing2. ihiks.
malulah...
byeeeeeeeeeeeee!

-pen habis dakwat-
22:10

Sunday, 23 October 2011

untitled

siapa lagi yang tgh bercuti??
ouh, I mean cuti la. faham tak? cuti daripada segala kelas dan kuliah dan sebagainya lah.
well, I dapat cuti seminggu sempena Deepavali ni. rasanya yang belajar dekat maktab ja kot.
kawan2 yang lain takda yang balik pon, so memang cuti seminggu ni agak terasa LONER lah dari kawan2 semua.

u know what...
cuti seminggu ni I have no plan at all. start ja Khamis sampai hari ni, banyaknya dengan makan and tido. tak tahulah, buntu. hahahaha. paling bagus aktiviti setakat ni, kemas rumah dan tolong mak masak.

tak kisah lah, tapi disebabkan cuti ni, I ada hormon extra suka  mengodek laman sesawang ni pasal gambar2 pakaian2 yang lawa, anggun dan sedap tatapan sepasang mata ni. kiranya kalau tgk tu, mesti terasa ramai prince charming datang nak propose. ececece.syok2. :)
xdalah, mana ada mcm tu... abah marah kalau perasan sgt. tak elok, tak elok.

oklah ,jangan hilang fokus......
ni antara pakaian atau baju atau dress atau anything la kan, yang memang menjadi kegemaran ! kalau tak pakai pon, tapi I suka dengan dia punya cutting, colour and everything la yang berkaitan.

cer tengok nihh... kot-kot kita kongsi citarasa yang sama. mana tahu... kalau sama gimme five sikit!

colour memang kegemaran.
yang berhijab, wajiblah menutup aurat.


 perincian kat bahagian atas paling admire sekali.

pengsan

warna2 pastel, mmg kegemaran betullah. 

colour dua ni nampak super the cool kan.
adore
dulu idaman nak kawin nak pakai purple cengini.
tapi sekarang tak dah kot. hihi.

yeah, sekarang mcm gila dengan oversize punya blouse. 


The scarf. :)

nak satu mcm ni. tunggu laa... 
haha

kuning terang mcm ni memang warna yang boleh menceriakan org 
kan2.

dress yang Kylie pakai the very I like ! (pink)




jangan la ingat yang bukak2 tu pon memang I bercita2 nak pakai sebijik mcm tu jugak.
bukan2, lebih kurang cuma.. :)

cantik x? kalau tak suka, xpa2..
kita dengan cara masing2. ish bukan lah...
kita dengan taste masing2. haa baru betol.. :)

sekejap..

kalau cantik luar dalam tak cantik, masih x cantik. bukan?
inner beauty yang paling penting. 
kdg2, org cakap kalau dalaman cantik, luaran otomatik akan cantik juga.
memang betol pon.
tapi try tgk sekarang ni, kalau boboy nak tertarik dengan gegirl,
selalunya akan tengok luaran dulu bukan?
caya tak??
kira ayat paling mudah , tgk nih,
''amboi comey lotey nya dia, bak mai aku nak bekenalan lah'' -kata boboy
''hensem weh mamat tu,Brad Pitt pon x hensem cmtu tau. dia senior kita eyh?'' - kata gegirl
haaa nampak2? kiranya lepas tu baru kaji dalaman la kan..
ihiks.
tapi I cakap ni secara umum, tahu ada yang memang budi pekerti baik,
xdop dh nak tgk hok tu sume..
I CAKAP UMUM. UMUM. GENERAL. 
siapa terasa,nak makan hati, tanggung sendiri.
kan dah cakap UMUM tu. :)

sepatutnya nak short update ja , tapi mcm biasalah..
''indah khabar dari rupa''
hahaha.

till here. bye.

-pen off-
23:55





Thursday, 20 October 2011

Si Cilik di alam fantasi

sejak sebulan ni memang sibuk. sibuk yang teramat. sekarang baru rasa lega semua. petang semalam semuanya dah selesai.
memang satu kelegaan yang puas bila ada keja yang banyak, then semuanya dah selesai dengan sekelip mata semuanya.
tahu kenapa sebulan ni cukup sibuk bagi budak2 cos saya? sebabnya kami kena handle convocation preschool dekat ipda ni haa. macam tahun2 yang lepas jugak.

jadi, tercetus idea sebulat suara nak buat Si Cilik Di Alam Fantasi bagi memeriahkan suasana convocation nanti.
pernah tengok Siti di Alam Fantasi? haa ala2 mcm tu la yang kami semua nak persembahkan. jadi banyak kerja yang kena buat daripada penubuhan ahli jawatankuasa kerja sampai la ke pentas, props, latih budak, costume dan sebagainya. pappppp! terasa berat dekat kepala dan bahu.

memang makin sibuk bila koir pon kami semua kena persembahkan untuk opening nanti. kpli pulak kena get ready dengan persembahan untuk penutup majlis.

tapi sebab moral dari lagu wonderpets tu, ni haaaaa..... semua org bekerja kuat ! eh2, bekerjasama nak bagi elok2 ja event ni nanti. ihiks. meh saya tunjukkan sikit rentetan memori terindah antara kami semua :') :

ecece, ni haa kami semua stay dari pagi sampai 6.30 ni haaa.. eh terletak gambar sorang-sorang pulak. 
bhahahahaha. ;B

tekun+rajin+kuat
hehehe. 
sibuk nak siapkan dewan nak bagi fantasi la kan. 

untuk koir pula, rakaman dah buat dkt PSPN Alor Setar dengan hasil kerjasama Puan Norhayati Zakaria bersama-sama rakan beliau.
terima kasih puan. hadiah lepas ni akan menyusul untuk puan. :)

pentas masih x siap lagi. habis buat tugas masing2, semua berkumpul pulak untuk rehearsel. 
setiap hari bekerja siang malam, 
siang : fokus dengan alam fantasi
malam : fokus dengan persembahan koir

dah hampir siap. 

''Si Cilik Di Alam Fantasi''



pop yeah2. (KPLI)

gambar koir xda dalam kamera saya. :(

Buku program . owl .







DONE!
MISSION ACCOMPLISHED!
lepas ni dah boleh fokus dengan final exam. 
lepas tu fokus dengan cuti semester.
lepas tu fokus dengan semester baru.
lepas tu fokus dengan final praktikum.
lepas tu fokus dengan final year punya projek.
lepas tu fokus dengan action research.
lepas tu fokus dengan POSTING la hoii. :)
mudah-mudahan semuanya berjalan dengan lancar buat kami semua. 
Insyaalllah. 

video weh video : 




video
YEAH! 
memang kami semua boleh haghaaapppppp! :D

-pen off-
13 : 45








tak faham

Ya Allah, kenapa la ptg ni rasa mcm nak menangis sgt. terasa mcm ada something.
apa yang x kena? atau mungkin memang saya terlalu sibuk sejak kebelakangan ni, sampai satu tahap kemuncak kesibukan tu, akan terasa mcm ni bila semua dah selesai?
x tahu. saya sendiri tak faham. tak ada punca atau sebab kenapa petang ni rasa miserable sangat.
pelik kan, tadi bukan main happy bila semua kerja dah selesai, dh lompat sana-sini, balik rumah terus macam lain.. memang tak faham.
saya nak mandi, nak solat, nak wangi-wangi, nak mkn benda manis sikit supaya semuanya akan kembali terasa ok.

p/s : I think I miss you.

-pen off-
17:26

Friday, 14 October 2011

Weekend K.A.M.I hebak

malam ni teruja betul hati nak kongsi-kongsi cerita dalam laman sesawang ni aktiviti yang saya buat dengan segelintir budak kelas saya tadi. 
yeahhh! mmg kami semua dah buat satu aktiviti yang bagi saya sangat bagus untuk fizikal dan juga mental. and sebab tu lah mental dan fizikal jadi teruja dan aktif pulak nak berkongsi dengan orang lain. 
tapi sedikit kecewa sebab tak semua budak kelas yang dapat join atas sebab alasan-alasan yang masih lagi diterima pakai. hehe. sedikit ja la kecewa, tak banyak pon. eh saya belum cakap kan aktiviti apa yang saya buat kan?

ha ni haaaa.. 
seawal 6.45 pagi plan nak keluar, tapi yes at last..... siapa yang melambatkan perjalanan?? 
oh..oh... macam biasalah, mestilah  saya dan budak2 rumah saya. hehehe. 7:15 baru sampai. heyy kawan-kawan bukan sesaja kami datang lambat. tapi jam handphone yang lambat sejam. haa.. kesian kan.. ;) nasib baik budak kelas sporting, semua muka manis-manis ja lagi tunggu dalam kereta tepi Shell. hebak2. 

pukul 9.00 pagi dah sampai dekat Eagle Park,Perlis. mari berkenalan dengan tempat baru. *ambik2 gambar

kumpulan saya ni. kumpulan 1 ni weh. 3 orang ja. kumpulan lain semua 4 orang tauuuu. hebak2. 
kumpulan ni tema dia wona-woni. 

EXPLORE RACE
guna jaring masukkan bola besar molek dalam baldi kecik molek dalam tempoh masa 2 minit.
berjaya masukkan tapi lebih daripada 2 minit. tak hebak. tak hebak.

ambil klu dekat tiang bendera. 
yang muka kami semua macam opera cina tu sebab tiup tepung nak cari klu. sebelum tu merangkak bawah jaring yang memang berselut. merangkak macam askar dalam hutan nak pegi berperang. eh bukan merangkak, kena meniarap lah.
 haaa.... hebak2.

ni lagi hebak, cari klu dalam sungai. nasib baik ada hang tau. :)

pewwit.pewwit. gegurl mandi sungai la. ihiks.
Finally, berjaya setelkan semua !! kumpulan 1 dapat number 2. ok la tu kann. 
dah setel dengan explore race, kami semua bersihkan badan dekat sinilah. 

dah habis yang tadi, main pulak yang ni. saya tak tahu nama game ni apa, tapi yang ni organizer suruh main ja. xda dalam perancangan pon sebenarnya. 
and..and...and...
kamilah JUARA. haaa hebak2. :D

lepas tu, mula la nak merapu merapu. sambil sembang2 sambil conteng2 muka.
and..and...and...
saya telah dikejutkan dengan satu TRAGEDI.
STOKIN BERDARAH!!!
papppp!! saya terus peluk subjek dekat sebelah which is Kak Wani.
rangkul erat tubuh beliau!
saya tahu siapa punya angkara yang buat stokin saya berdarah. 
Incik Pacat Eagle Park!! mesti punyalah!
nampak darah tu. ada dua kan? maknanya 2 ekor incik pacat sudah kenyang perut dan sudah senang hati.
Ya Allah, memang geli wehhh. even incik pacat dah takda, even kawan yang bertanggungjawab dah tanggalkan stokin busuk saya , tapi saya telah mengalami satu kejutan emosi.
dan ini menyebabkan sedikit terencat untuk saya mengikuti aktiviti yang seterusnya.
hampir kejang kaki.
saya memang salah seorang 'pemfobia' tegar dengan incik pacat. :(
tak hebak kan macam ni.. 

ni la aktiviti yang last. semua tunggu turn nak buat tau. tapi ada jugak yang awal-awal lagi dah tarik diri. 
 nama saya akan rahsiakan kat sini. dekat kelas nanti x rahsia lah!! hehe

tengok kan dah cakap sebab incik pacat tu, semangat jadi lain tau. baru nak jalan, dah patah balik. hihi.
tak hebak betollah kali ni. haisshhh

dah patah balik tadi, seronok betol tengok gelagat kawan2 yang agak sedikit lucu la kot.
comel betul ira, atas tali pon boleh tendang2 kaki lagi. hahaha. 
siapa yang boleh ketarkan kaki selaju mesin jahit atas tali macam ni? meh cakap, sapa2? hehehe
Ira hebak! :B

last sekali, saya hampir org last tau buat benda ni. and hampir nak tarik diri jugak, sebab rasa tak konfiden langsung.semua sebab incik pacat tu lah. tapi dah lama2 baru ok. hehe. 
nasib baik dapat selesaikan dengan jayanya.
yeayyy!! hebak2!

lunch hour!! masa yang memang diidam-idamkan oleh semua orang.
nasi goreng + BBQ + bihun sup
sudah cukup kenyang. :D alhamdulillah.

karaoke time!!

subjek berbaju biru muda yang telah dipeluk oleh saya! :)

yeah!! kami semua happy!!
happy sangat2.
sangat2 happy.

dah habis rasanya yang nak dikongsikan. 
walaupun sikit saja ahli yang dapat melibatkan diri, tapi masih seronok, masih hebak. :D
eh, excuse me : 
tadi bolehlah berseronok bagai kawan-kawan.
esok dan hari-hari yang seterusnya sampailah hari Khamis. mari sama-sama busykan diri.
pameran gerko, konvo preschool, koir, amali music.
buat sehabis baik! 
GOOD LUCK SEMUA!!!
MIMPI INDAH!

Kamus omelan blog : 
1. hebak : hebat

-pen off-
23 : 00